För föräldrar

Välkommen till WWF Panda Planet, Världsnaturfonden WWFs community för barn och unga mellan ca 8-14 år. 

Läs mer om vad ditt barn kan göra på Panda Planet här.

På Panda Planet kan alla barn bli medlemmar gratis. Det innebär att barnet registrerar sig med användarnamn och lösenord på sajten och kan sedan direkt leta upp kompisar eller spela spel. Vid registreringen finns en ruta som du som förälder behöver klicka i. Genom att göra det godkänner du att ditt barn finns på Panda Planet och att vi får spara och använda barnets personuppgifter. Vi kommer inte att använda barnets personuppgifter på något otillåtet sätt.

Personuppgifter

När ett medlemskap skapas så registrerar vi IP-adress och epost. Panda Planet sparar och använder de personuppgifter ditt barn fyllt i vid registrering av konto för att hantera medlemskapet och för vår egen statistik. Om ditt barn avslutar sitt medlemskap på Panda Planet sparar vi uppgifterna en tid efteråt. Ditt barn får ett mail med sina användaruppgifter och du som förälder får ett mail om Panda Planets regler och barnets användarnamn när kontot är skapat.

Vid allvarliga situationer och grova regelbrott kan Panda Planet använda registrerad information för att kontakta föräldrar eller Polisen. I övrigt kommer vi inte att lämna ut dina eller ditt barns personuppgifter till någon annan. Vi kan även använda informationen för att hindra personer som blir avstängda, på grund av e-mobbing eller på grund av att de brutit mot någon annan av Panda Planets regler, från att komma tillbaka och upprepa sitt beteende.
 

Världsnaturfonden WWF är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som behandlas. Ditt barn har rätt att begära information om vilka personuppgifter som finns registrerade och även begära rättelse av ev. felaktiga uppgifter i enlighet med bestämmelserna i Panda Planets personuppgiftspolicy.

Hela personuppgiftspolicyn kan du läsa här.

VIP-medlemskap

Världsnaturfonden WWF är en global organisation som jobbar för att djur, människor och natur ska kunna leva i harmoni med varandra. Genom att ge ditt barn ett VIP-medlemskap på Panda Planet bidrar du till att driva det viktiga arbetet framåt. Barnen och ungdomarna är med sin energi, vetgirighet och sitt engagemang väldigt viktiga för vår och planetens framtid – eller very important persons som VIP-titeln står för.

Som VIP-medlem på Panda Planet får ditt barn en fin tigermjukis och ett medlemskort med rabatter och förmåner. För varje VIP-medlem planterar vi också ett nytt träd i regnskogen på Borneo. Ett års VIP-medlemskap kostar 250 kronor.

Läs mer om VIP-medlemskapet här.

Säkerhet

Vi som arbetar med Panda Planet har alla utbildats av BRIS för att ha större möjlighet att upptäcka barn som mår dåligt på nätet. Vi har också professionella moderatorer som övervakar sajten dygnet runt och tar bort olämpligt material och bevakar inlägg i trådar. Moderatorerna kan också stänga av användare som inte följer våra regler. Vi vill att du går igenom våra regler och internettvett noga tillsammans med ditt barn.

Mer om våra regler kan du läsa här.

Det går endast att skicka meddelanden på sajten till de medlemmar man är vän med. Varje medlem bestämmer på så sätt själv vem han  eller hon vill släppa in i sin vänkrets. Det som skrivs mellan två vänner övervakas inte, men man kan anmäla via anmälknappen. 

Barnens riktiga namn är inte sökbara. Man kan bjuda in kompisar muntligt, via gratis sms från sajten eller via mejl. Då visas användarnamn och riktigt namn, eftersom man skickar till någon man redan känner, och mottagaren annars inte vet vem som skickat inbjudan.

På Panda Planet finns anmälningsknappar. Diskutera med ditt barn om vad som bör anmälas och var man ska dra gränsen för hur man får skriva till varandra. Grundregeln är att anmäla sådant som känns obehagligt, skrämmande eller gör någon ledsen.

Prata också med ditt barn om att aldrig lämna ut personuppgifter på webben – inte ens till personer de känner i verkligheten. Ju mer alla medlemmar kan om hur man skyddar sig på nätet desto säkrare blir det att finnas på Panda Planet.

Medlemskap för vuxna

Vi tycker att det är bra om föräldrar också surfar runt och tittar till barnen ibland – det gör du genom att själv gå in och skapa ett vuxenkonto på sajten. När du skapar en vuxenprofil får du automatiskt prefixet VUX_ framför ditt användarnamn.