Djurens egen skola

1 2
VIDA VÄRLDEN
Djurens egen skola
Snabba fakta

STÖRSTA HJÄRNAN

Elefanten är det landdjur som har den största hjärnan, den väger drygt 5 kg. Den anses också vara ett av de mest intelligenta djuren. Elefanter kan till exempel samarbeta för att lösa problem, tillverka enkla redskap, visa medkänsla för sina artfränder mm.


 

Går djur i skolan? Javisst! Kolla in djurungarnas skoldag och rösta på gulligaste filmen (kommentera). Nu ringer det in till lektion…

Lektion 1 – Håll ordning på benen

Människor lär sig gå när de är ungefär ett år gamla men ute i vildmarken måste man lära sig snabbare för att undvika faror. Spana in den här 2 dagar gamla giraffkalven som försöker lära sig att stå på sina långa vingliga ben.


När giraffkalven föds är den lika stor som en vuxen människa – omkring 180 centimeter hög och väger 45–70 kilo.

Lektion 2 – Klättra som en apa

Tror du att apor kan klättra redan när de föds? Nix! I början klamrar de sig fast i sin mammans päls när hon klättrar runt. Efter ett tag börjar de träna, som den här urgulliga schimpansungen.

Lektion 3 – Höj rösten

De små har oftast inte lika starka röster som de vuxna. Spana in de här lejonungarna som försöker ryta som sin stora pappa.

Lektion 4 – Var modig!

Ibland måste man vara riktigt modig. Se när de här andungarna lämnar boet för att följa sin mamma ut i världen. Trädet är jättehögt och de kan inte flyga än. Modigt!

Lektion 5 - Simskola

Det är bra att kunna simma, eller hur? Den här labradorpappan visar tålmodigt hur man gör och efter en stund vågar sig valparna på några simtag. Underbar film!

Lektion 6 – Jaga elefant? Eller inte…

De här ungarna har sett hur mamma gör när hon jagar. Och nu provar de själva att smyga fram till ett byte. Och lär sig att en del byten är alldeles för stora!

Lektion 7 – Rätt sätt att dricka

Elefanter dricker genom att ta vatten med snabeln och sedan in i munnen. Spana in den här ungen när den tränar och till slut lär sig att göra som de vuxna. Duktig elev!

Vilken lektion tyckte du var gulligast? Rösta i kommentarsfältet!

 

Nu ringer det ut. Skoldagen är slut. Den sista uppgiften är att skriva en pratbubbla! Vad säger den här läraren till sin skolklass?
Skriv din egen pratbubbla
Spara och dela

GULLIGA

Jättegulliga!

Jag tyckte bäst om andungarna och lejonen!

Andungarna är bara såååå söta!!!

Nummer 4!

Alltså elefantungen!!! <3 <3 <3 <3