Illegal tigerhandel

1 2 3
INTE OKEJ!
Illegal tigerhandel
Snabba fakta

NAMN
Tiger (Panthera tigris)


ANTAL
För 100 år sedan fann 100 000 vilda tigrar, idag finns bara 3200 kvar


LEVER
Asien, i allt från sibirisk kyla till tropisk regnskog


STÖRSTA HOT
Illegal jakt!  Men bytesdjuren och tigerns hem försvinner också


WWF
Jobbar för att tigrarna ska kunna leva kvar i det vilda. WWF försöker bland annat stoppa den illegala handeln med tigrar, minska jakten på tigrar och deras bytesdjur och skydda tigrarnas hem

Världens största kattdjur, den randige tigern, kan försvinna! Tigrarna riskerar att vara bortjagade om 10 år om vi inte gör något NU!

För 100 år sedan fanns det 100 000 vilda tigrar, idag finns bara 3200 stycken. Tigrarna har minskat i antal med 97%! 

Illegal handel

Tigrarna jagas för att människor vill komma åt deras päls, skelettet och kroppsdelarna. Delar av en tiger kan användas i folkmedicin, trots att det inte hjälper på något vis så tror många människor att man kan bli friskare, starkare och bota sjukdomar med tigerdelar. Det är helt knasigt, men framför allt livsfarligt för tigrarna. 

Nyfikna tigrar nosar på kameran, se filmen!

 

Vad ryter denna tiger om? Skriv i pratbubblan!

Skriv din egen pratbubbla
Spara och dela

De som gör så här är ju typ helt sjuka i huvudet!!!!

det är så sorgligt att man kan göra så

Det är helt sjukt att folk gör så här!

himla sjukt att man dödar utrotningshotade djur bara för pengar nytt

nån mer än jag somär häst galen

jag holler med pandis pandis

Tigrarna kan inte försvara sig på samma sätt som vi människor. För flera tusen år sedan fanns det ju så otroligt många tigrar! Men de har minskat. Däremot har vi människor ökat. Numera har inte tigrarna samma chans! Tanken är hemsk att vi människor ska dominera! Vi borde leva i fred med djuren. Låta de göra som de vill! Inte döda de för något dumt påhitt!

Enkelt sagt kan man säga att vi människor är idioter!

åh jag fattar inte hur vissa tänker att döda djur för pengar det är helt galet!!

Jag älskar tigra

Tigrar är bäst!!!!!

vet inte hur jag ska säga men buuuuuuuu!

snälla vill non bli min VEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

älskar tigrar och lejon

               nytt

snälla vill non bli min ven

Allt som lever har rätt att få leva. Man måste vara knäpp för att tro att skelett från en tiger kan göra människor friskare.

Jag blir så arg på dem som jagar tigrar för deras päls och för att tjäna pengar. Tigrar har lika stor rätt till att leva som människor!!!

Stackars tigrarna,dom bode få leva!!!

Jag gilar tigrar och det är fel att döda vilda djur.

Men ååååh!! Kan dom inte bara fatta att de dom gör är fel?!

dom ska får inte skada tigrana eller döda tigrar

Det här måste stoppas! Varför fattar inte människor att alla på jorden är precis lika värda och har samma rättigheter. Varför ska människan vara så skälvisk och bara tycka att det är bra för DE? Jag tänker hela tiden hur det skulle se ut om alla djuren jagade människorna! Och jag fattar inte att människor inte tar hänsyn till djuren, tex varje dag fångas det tusentals fisk i haven och nästan ingen bryr sig, vad skulle hända om precis lika många djur fångades på land?, jo alla skulle bli hysteriska och tycka att det var helt järndött! så ska det inte vara :( OBS! detta gäller såklart inte alla människor

synd om tigern

Ja, jag håller med handel med utrotningshotade djur är hemskt

Jag har alltid varit intresserad av att hjälpa djur. Och när man hela tiden får rapporter om hur mycket tigerskinn, elfenben m.m som säljs på den hemliga marknaden blir man lite uppgiven. Varför kan de bara inte fatta någon gång?

hur kan man vara så hjärtlös

Vad fan tänker människor med! jag blir ledsen av att människor dödar tigrar varför kan inte människorna låta tigrarna vara förlåt jag blir så förbanad

Människan är det hemskaste djuret på jorden sen de blev giriga. Människan har dömt sig själv. Utan de så äter växtätarna upp alla växter så att det inte blir någon luft!

Håller helt med hur tänker folk.

håller helt med!

Varför ska man jaga tigern! HUR TÄNKER FOLK! Tänk jägarna var jagade. hur skulle det kännas då huh?

Vad har tigern gjort mot jägarna, jag förstår inte.....

folk är dumma i huvudet när det gäller djur!!!! absolut inte alla!!

Det är hemskt. Vi fick hjärnor för att tänka så använd dem det spelar ingen roll vare sig det är den minsta fågeln till den största elefanten alla är viktiga tjuvjägarna tänker bara på pengar men det finns så många jobb som inte gör att man dödar försvarslösa djur. Vi människor bryr oss alldeles för lite som tex. när någon mördar en människa så blir alla arga och ledsna och man försöker fånga den men när man dödar djur så bryr sig bara vissa!!!

Det måste stoppas!!!!!! Tigrarna är en del av naturen, och bara för att vi människor vill ha deras päls kan vi inte bara förstöra naturen! Vissa människor är sp himla hemska!!!!!

Hur kan man göra så mot tigrarna. De är ju så söta.

Hur kan man göra så de är ju så himla söta

Hur kan man vara så himla dum dom kan väl göra låtsats päls

Walle Valrosss har rätt. Låsatspäls är betydligt bättre för då dödas inga utrotningshotade djur

Vad FAN!!!!! HUR TÄNKER MÄNNISKOR!!!

de är det dumaste jag vet varför vill man ens döda tigren och andra tängk om vi hade blivit dödade hur tror man att det hade känts det gör lika ont a

De är FÖRJÄVLIGT att tjuv jägare kan sjuta ett så söt djur

tigrar är verkligen fina djur om jag fick bestämma så ska man låta djuren vara i stället för att skjuta dem och göra mattor.

Jag älskar verkligen tigrarna! Hur kan folk göra så här?!?!?!

jag fattar inte att man vill göra så. de gör mig ledsen att man skadar tigrarna för att göra olika saker av kropp. det är absolut inte okej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vi måste göra något åt de.

Jag tycker att man borde vara rädda om tigrarna

Jag håller med.

panda planet är bäst och vi är bäst igen kan stoppa oss eller hur är vi bäst gilla

ifall man gör så tycker jag att den små gorde det borde ge pengarna till organisationer som kan hjälpa tigrarna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Sidor