Skärpplockning
© Timothy Eberly / Unsplash

Barnens Skräpplockardag

- Bli en miljöhjälte du också!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det var orden som inspirerade Charlies och Stellas familjer att anordna Barnens Skräpplockardag i Norrtälje.

Trots att vädret inte visade sig från sin bästa sida så var det många som trotsade rusket. Tillsammans lyckades Norrtäljeborna få bort en stor mängd skräp från stadens gator – allt från plast och brukar, till kastruller och cyklar. En viktig insats som visade hur enkelt det kan vara att göra en god gärning för miljön!

Barnens skräpplockardag
Barnens skärpplockardag

Dagen riktade sig främst till barn men alla var såklart välkomna att hjälpa till. Föräldrar, mor- och farföräldrar, syskon och kompisar kom alla för att delta i skräpplockningen och nu hoppas arrangörerna på att det blir ett återkommande event. Redan till våren planeras nästa Barnens skärpplockardag och förhoppningen är att ännu fler ska vilja vara med!

En viktig del med Barnens skräpplockardag är att skapa förståelse för varför man inte ska lämna skräp i naturen och hur viktigt det är att ta hand om vår planet. I framtiden hoppas miljöhjältarna Charlie och Stella att skräpplockardagar inte ska behövas, det ska istället vara en självklarhet att inte skräpa ner i naturen.

Vill du också bli en miljöhjälte? Anordna en egen skräpplockardag i din stad! Kika in hos Håll Sverige Rent för massor med tips på hur du kan bli en skärpplockare!