Tävla med Panda Planet

Här hittar du aktuella tävlingar och vinnare

VINNARE AV BOKEN "HOTET"

Här är bidragen i tävlingen där ni fick hitta på en egen klimat- eller miljövänlig trend!

  • Emma med trenden "RVP = Rädda Vår Planet". Jag hade tyckt det var kul om man starta en trend där varje person ska plocka upp 10 skräpsaker. T.ex godispåsar, då hade man haft mycket mindre skräp och det hade sett mycket renare ut för om varje person tar 10 saker var blir det ju mycket i längden, isåfall hade man kunnat göra det på söndagen.).
  • Patricia med trenden "Plantera istället för att kasta". Min trend som hjälper klimatet är att inte kasta kärnor från de frukter vi ätit. Utan istället plantera dem. Det finns mycket det går att plantera som t.e.x äpplen, päron, apelsiner, citroner, plommon, körsbär osv. Dessutom är det intressant att följa och studera växterna. Även om det tar många år innan vissa frukter kommer upp är det värt det. För då har man i alla fall egna frukter från egna träd och så slipper man köpa hela tiden. Det kan hjälpa klimatet mycket. Och så skapar det en snyggare och härligare trädgård!
  • Ulrika med "Skolan visar vägen". Alla skolor ska servera närproducerad och helst vegetarisk mat så långt det går.

Ett stort tack säger vi till alla som deltog! Det har varit så roligt och peppande att läsa om era trender,. Vi hoppas såklart att alla förslag blir riktigt stora trender nu!

VINNARE AV MJUKISELEFANTEN

I maj hade vi en tävling där ni fick hitta på egna fantasidjur! Här är vinnarna av mjukiselefanten:

  • Thina – Daggakonda. Det är ett djur som är lika stor som en fullvuxen anakonda. Den har likadana segment som en daggmask. Den lever i trädgårdsland och i komposten.
  • Engla – Mitt fantasidjur heter Tingvin och är en blandning av tiger och pingvin. Det har en pingvin kropp och ett tiger huvud, den är också randig på magen.
  • Tuva – En grön orm med krokodil hud och krokodilansikte= krokosnok.
  • Leia – Mitt fantasi djur är en blandning mellan kanin och noshörning, en nosnin. Den har ett huvud som en noshörning och en kropp som en kanin och den är lite större än en kanin men inte lika stor som en noshörning.

Spana in några av alla fantasidjur på länken nedan!

linje