Tävla med Panda Planet

Här hittar du aktuella tävlingar och vinnare

Vi har ingen tävling just nu, men är tillbaka i höst!

Vinnarna i tävlingen om Kalle Anka är:

Rebecka B och Wilhelm P.

Grattis till er!

VINNARE AV TIDNINGAR

Vi bad er berätta om ett djurmöte - här är vinnarna!

Tora - vinnare av tidningen Min Häst

"En gång när jag var ute på en tur med min ponny Charlie så såg och stötte jag på ganska många vilda djur. Först hjälpte jag en svala som hade landat på marken och inte kunde lyfta. Men jag tog upp den i min hand en bit upp i luften och den flög iväg. Sen såg jag en räv familj som gick ner i sitt gryt ( rävungen var så sööt! Sen stötte jag på en livs levande stor Kungsörn framför fötterna på min ponny. Den satt o åt på något och min ponny blev rädd. ( hahah). Till sist såg jag en flock hjortar som galopperade fram över ett fält och hoppade över ett staket. Men en liten hjort fastnade med benet. Då gick jag försiktigt fram och fick loss benet. De var en väldigt mäktig ridtur att få se alla djur på så nära håll och se hur otroligt vackra de är!" 

Ellen - vinnare av tidningen Julia

"Jag skulle gå hem från min kompis, och hon skulle gå med mig en bit. Vi stod mitt i en backe och sa hej då till varandra när jag såg något i ögonvrån. Två stora bruna varelser gick mot oss på en gata lite längre bort. Av någon anledning tyckte jag inte att det var konstigt, så jag tänkte inte mer på det. Men några sekunder senare sa min kompis " kolla bakom dig" med chockad och en aning rädd röst. Sakta vände jag mig om och insåg vad jag hade sett. Två stora, bruna älgar travade rätt mot oss, och jag blev stel av rädsla. Älgarna stannade ca två meter ifrån oss, och den största, som hade två stora horn, tittade ner på mig och fnös. Det gick några sekunder, och sedan vände jag och min kompis ryggen mot älgarna spurtade skrikande tillbaka till hennes hus. Jag var jätterädd, och kunde knappt tänka. Vi försökte berätta vad som hade hänt för hennes pappa, men han trodde oss inte. Han trodde att vi bara hade sett ett par rådjur springa förbi, eller att vi bara hittade på allt. Men jag och min kompis vet precis vad vi såg, och det spelar ingen roll ifall någon tror oss eller inte."

VINNARE AV MJUKISELEFANTEN

I maj hade vi en tävling där ni fick hitta på egna fantasidjur! Här är vinnarna av mjukiselefanten:

  • Thina – Daggakonda. Det är ett djur som är lika stor som en fullvuxen anakonda. Den har likadana segment som en daggmask. Den lever i trädgårdsland och i komposten.
  • Engla – Mitt fantasidjur heter Tingvin och är en blandning av tiger och pingvin. Det har en pingvin kropp och ett tiger huvud, den är också randig på magen.
  • Tuva – En grön orm med krokodil hud och krokodilansikte= krokosnok.
  • Leia – Mitt fantasi djur är en blandning mellan kanin och noshörning, en nosnin. Den har ett huvud som en noshörning och en kropp som en kanin och den är lite större än en kanin men inte lika stor som en noshörning.

Spana in några av alla fantasidjur på länken nedan!

VINNARE AV BOKEN "HOTET"

Här är bidragen i tävlingen där ni fick hitta på en egen klimat- eller miljövänlig trend!

  • Emma med trenden "RVP = Rädda Vår Planet". Jag hade tyckt det var kul om man starta en trend där varje person ska plocka upp 10 skräpsaker. T.ex godispåsar, då hade man haft mycket mindre skräp och det hade sett mycket renare ut för om varje person tar 10 saker var blir det ju mycket i längden, isåfall hade man kunnat göra det på söndagen.).
  • Patricia med trenden "Plantera istället för att kasta". Min trend som hjälper klimatet är att inte kasta kärnor från de frukter vi ätit. Utan istället plantera dem. Det finns mycket det går att plantera som t.e.x äpplen, päron, apelsiner, citroner, plommon, körsbär osv. Dessutom är det intressant att följa och studera växterna. Även om det tar många år innan vissa frukter kommer upp är det värt det. För då har man i alla fall egna frukter från egna träd och så slipper man köpa hela tiden. Det kan hjälpa klimatet mycket. Och så skapar det en snyggare och härligare trädgård!
  • Ulrika med "Skolan visar vägen". Alla skolor ska servera närproducerad och helst vegetarisk mat så långt det går.

Ett stort tack säger vi till alla som deltog! Det har varit så roligt och peppande att läsa om era trender,. Vi hoppas såklart att alla förslag blir riktigt stora trender nu!

linje