Böcker av Idus Förlag

Boktips från Idus Förlag

Idus Förlag är en av Pandaklubbens förmånsgivare. Här kommer flera bra boktips för dig som är på jakt efter spännande eller intressant läsning.

Familjen knölsvan

Visste du att knölsvanen dansar? Eller att ungarna har en äggtand och är borymmare?

I den här boken får du följa en familj knölsvanar under ett helt år och lära dig massa spännande fakta om Sveriges tyngsta fågel! Se hur de bor, hittar mat och vilka faror som lurar i närheten … Det är mycket ungarna måste lära sig innan de är fullvuxna.

Familjen Knölsvan är en bok för djurintresserade barn och nästa generations ornitologer!

Passar barn i åldern 3–6 år.Till boken: Familjen knölsvan

Familjen knölsvan
BU! Rysliga djur

BU! Rysliga djur

Spökhajar, vampyrfladdermöss och ZOMBIEMYROR – visste du att det finns livs levande djur här på vår planet som faktiskt är ganska kusliga?     

Vissa fiskar nere i havet ser ut som otäcka MONSTER, medan vissa ödlor sprutar blod ur ÖGONEN …

Häng med när vi kikar på några av världens rysligaste djur!                                                                           

BU!

Passar barn i åldern 3-6.

Till boken: BU! Rysliga djur

Djurdeckarna : Rådjursäventyret

Bröderna Jakob och Joakim hittar bräder med långa spikar och annat skräp som har slängts i skogen utanför Björkviken. För att inga djur ska skadas bestämmer sig killarna för att städa undan allt. Men tänk om den som har skräpat ner kommer tillbaka? Tillsammans ger sig killarna ut på jakt efter den skyldige.

Vilka ledtrådar finns? För att finna svaren måste killarna ta sig någonstans där de inte alls vill vara.

Inbakat i berättelsen finns fakta om djur, djurskötsel, natur och miljö.

Passar barn i åldern 6-9 år.

Till boken: Djurdeckarna : Rådjursäventyret

Djurdeckarna : Rådjursävenyret
Ilse och istiden

Ilse och istiden

Det är en helt vanlig söndag och Ilse har tråkigt. I alla fall tills hon hittar en bok om istiden i garaget!

Ilses pappa är arkeolog, och när hon frågar honom vad en istid egentligen är för något har han många spännande saker att dela med sig av. Pappa berättar om ulliga elefanter, jättegrytor och stora stenar som flyttar på sig.

Tillsammans med pappa och storebror Ivar ger sig Ilse ut i snön för att leta efter spår av den förra istiden.Här kan du hitta roliga fakta om istiden och tips på hur du kan hitta spår av den i Sveriges natur!

Passar barn i åldern 6-9 år.

Till boken: Ilse och istiden

Härma naturen

Naturen är otroligt smart. Det beror på att den haft nästan fyra miljarder år på sig att testa sig fram till de bästa lösningarna. Människan har bara funnits på jorden i cirka 300 000 år. Vi har massor att lära av naturens olika sätt att lösa utmaningar!

I Härma naturen får du ta del av en massa uppfinningar som människan skapat genom att efterlikna naturens olika smarta drag. Visste du att uppfinnaren bakom kardborreband inspirerades av en vissen blomma? Eller att vi kan bygga hus på samma sätt som termiter gör? Att pytonormar och nakenråttor kan lära oss saker om vår hälsa? Genom att härma naturen kan vi få kläder som håller längre, reparerar och till och med rengör sig själva!

Kanske kommer du själv på någon uppfinning som kan förändra människans liv!

Passar åldern 9–12 årTill boken: Härma naturen

Boken Härma naturen!
Boken B.L.ÖH – Barnens Lilla Överlevnadshandbok

B.L.ÖH – Barnens Lilla Överlevnadshandbok

Det här är en överlevnadshandbok för barn. Boken är till för alla människor i alla åldrar, men den riktar sig främst till de viktigaste: barnen!

Barnens lilla överlevnadshandbok är ett lärande äventyr. En rolig och spännande expedition i vår vackra vildmark. Vi får följa med vännerna Maja och Charlie ut i skogen där de får lära sig om hur vi överlever i vår fina natur. Hur hittar du vatten? Åt vilket håll är norr? Hur bygger du ett skydd? Och eld då? Hur gör du upp eld? Och käka myror? Nähä? Joho!

Lär er att överleva och gör det på det bästa och roligaste sättet: tillsammans!

Passar åldern 9–12 år.

Till boken: B.L.ÖH – Barnens Lilla Överlevnadshandbok

Förmån i Pandaklubben

Som medlem i Pandaklubben får du hela 30 % på Idus Förlag när du beställer från deras webbshop. Du får rabattkoden i ditt välkomstpaket, om du har tappat bort den, kontakta oss på givarservice@wwf.se så skickar vi den till dig. 

Logga