Böcker av Idus Förlag

Boktips från Idus Förlag

Idus Förlag är en av Pandaklubbens förmånsgivare. Här kommer flera bra boktips för dig som är på jakt efter spännande eller intressant läsning.

Hjälp! Ägget är borta!

Visste du att i kejsarpingvinens familj är det pappan som ruvar på ägget medan mamman beger sig ut för att jaga mat?

Det är ruvningsdags på Antarktis och mamma Harriet har precis lagt ett ägg. Men det är pappa Harry som får ta hand om ägget. Harriet har faktiskt annat att stå i, nu är det dags att bege sig ut på havet och jaga fisk! Harrys uppgift är att ruva ägget, det enda han behöver göra är att stå stilla i två månader. Det kan väl inte vara så svårt eller?

I slutet av boken finns roliga och spännande fakta om kejsarpingviner.
Passar barn i åldern 3–6 år.

Till boken: Hjälp! Ägget är borta!

Boken Hjälp! Ägget är borta!
Boken I vått och torrt - livet för en padda

I vått och torrt – livet för en padda

Paddor är varken fluffiga, gulliga eller kramgoa. Men de är intressanta!

Bufo längtar till vattnet där han föddes. Där ska snart kläckas många tusen nya paddor. Han bestämmer sig för att kravla dit. Men i magen gnager oron. Tänk om han träffar på en hungrig snok?

Men det blir någon helt annan han möter.

I vått och torrt är ett äventyr som poetiskt och lättöverskådligt berättar historien om paddan Bufo. De fina illustrationerna kompletteras med fakta som vävs in i äventyret. Längst bak i boken finns också en faktaruta.
Passar åldern 6–9 år.

Till boken: I vått och torrt – livet för en padda

Härma naturen

Naturen är otroligt smart. Det beror på att den haft nästan fyra miljarder år på sig att testa sig fram till de bästa lösningarna. Människan har bara funnits på jorden i cirka 300 000 år. Vi har massor att lära av naturens olika sätt att lösa utmaningar!

I Härma naturen får du ta del av en massa uppfinningar som människan skapat genom att efterlikna naturens olika smarta drag. Visste du att uppfinnaren bakom kardborreband inspirerades av en vissen blomma? Eller att vi kan bygga hus på samma sätt som termiter gör? Att pytonormar och nakenråttor kan lära oss saker om vår hälsa? Genom att härma naturen kan vi få kläder som håller längre, reparerar och till och med rengör sig själva!

Kanske kommer du själv på någon uppfinning som kan förändra människans liv!
Passar åldern 9–12 år

Till boken: Härma naturen

Boken Härma naturen!
Boken B.L.ÖH – Barnens Lilla Överlevnadshandbok

B.L.ÖH – Barnens Lilla Överlevnadshandbok

Det här är en överlevnadshandbok för barn. Boken är till för alla människor i alla åldrar, men den riktar sig främst till de viktigaste: barnen!

Barnens lilla överlevnadshandbok är ett lärande äventyr. En rolig och spännande expedition i vår vackra vildmark. Vi får följa med vännerna Maja och Charlie ut i skogen där de får lära sig om hur vi överlever i vår fina natur. Hur hittar du vatten? Åt vilket håll är norr? Hur bygger du ett skydd? Och eld då? Hur gör du upp eld? Och käka myror? Nähä? Joho!

Lär er att överleva och gör det på det bästa och roligaste sättet: tillsammans!

Passar åldern 9–12 år.

Till boken: B.L.ÖH – Barnens Lilla Överlevnadshandbok

Förmån i Pandaklubben

Som medlem i Pandaklubben får du hela 30 % på Idus Förlag när du beställer från deras webbshop. Du får rabattkoden i ditt välkomstpaket, om du har tappat bort den, kontakta oss på givarservice@wwf.se så skickar vi den till dig. 

Logga