Isbjörnar
© naturepl.com / Eric Baccega / WWF

WWF räddar Arktis

Arktis. Ett område som är helt fantastiskt, och där klimatförändringarna är enormt stora. Det som sker i Arktis stannar inte där utan påverkar hela världen. WWF jobbar för att rädda Arktis, och de arter som lever där.

Narvalar

WWF stödjer många olika projekt i Arktis. Allt från narvalar, isbjörnar till lax och renar. WWF arbetar också med små samhällen (till exempel isbjörnspatrullen, för att undvika konflikter mellan isbjörn och människa), förvaltning av floder och genom att skapa nya reservat eller stoppa illegal jakt.

WWF samarbetar också med internationella organisationer som FN och Arktiska Rådet för att skapa regler för en bra förvaltning.

Arktis hotas av klimatförändringarna, och smälter isarna kommer hela världen att få problem. Men vad händer egentligen med Arktis i framtiden?

- Arktis kommer finnas kvar, säger WWFs Arktisexpert Tom Arnbom, men troligen se annorlunda ut med mycket mindre snö och havsis. Det kommer komma nya arter som tar över från de som finns idag. Vi arbetar för att skapa bra miljöer för de arter som finns här, tills vi har lyckats minska påverkan från klimatförändringarna (flera hundra års arbete). WWF kommer fortsätta arbeta här för Arktis är en viktig del på jorden.

Tom Arnbom
Valrossar