rävunge
Foto: pixabay/creativecommons

Möten med vilda djur

Panda Planet bad läsarna att berätta om sina möten med vilda djur. Här är några av era berättelser om spännande, roliga och fina djurmöten!

Närgången ekorre

"När jag, en kompis och min bror var på Borås djurpark skulle vi köpa glass. Vi satt ute och där sprang flera ekorrar som var vilda runt och försökte sno åt sig något att äta! Den sprang på en barnfamiljs bord och så nära att man nästan kunde klappa den."

Visste du att?

Det finns jordekorrar och trädekorrar. De där vanliga vi brukar se är trädekorrar medan till exempel Piff och Puff är jordekorrar.

pixabay

Den glupska ankan

"En gång när jag var ungefär 3-4år var jag ute i en park i Norrköping med min mamma, låsatspappa och min lillebrorsa för att mata ankorna i dammen. Jag höll i en brödskiva för att dela den och kasta ut i vattnet, plötsligt så kom det en liten anka som antagligen va ganska hungrig för den nafsade åt sig brödet och min hand, jag blev jätte ledsen och frågade mamma om ankan inte hade någon mamma, pappa,mormor och morfar som kunde ge den någon mat. Efter det så var jag livrädd för ankor."

ankor
rådjur

Närbild på rådjur

"En gång stökade vi på i köket och just då kommer ett rådjur gående just utanför fönstret och stannar så hela familjen kunde titta på den. Bara en glasruta emellan och kanske 1.5m ifrån. Superhäftigt att vara så nära ett sånt vackert vilt djur."

Älgarna som skrämdes

"Jag skulle gå hem från min kompis, och hon skulle gå med mig en bit. Vi stod mitt i en backe och sa hej då till varandra när jag såg något i ögonvrån. Två stora bruna varelser gick mot oss på en gata lite längre bort. Av någon anledning tyckte jag inte att det var konstigt, så jag tänkte inte mer på det. Men några sekunder senare sa min kompis " kolla bakom dig" med chockad och en aning rädd röst.

Sakta vände jag mig om och insåg vad jag hade sett. Två stora, bruna älgar travade rätt mot oss, och jag blev stel av rädsla. Älgarna stannade ca två meter ifrån oss, och den största, som hade två stora horn, tittade ner på mig och fnös. Det gick några sekunder, och sedan vände jag och min kompis ryggen mot älgarna spurtade skrikande tillbaka till hennes hus. Jag var jätterädd, och kunde knappt tänka.

Vi försökte berätta vad som hade hänt för hennes pappa, men han trodde oss inte. Han trodde att vi bara hade sett ett par rådjur springa förbi, eller att vi bara hittade på allt. Men jag och min kompis vet precis vad vi såg, och det spelar ingen roll ifall någon tror oss eller inte."

älg

Tokroligt!

"En gång när vi var i skogen så bajsade en duva på min pappas huvud."