Kung Fu Panda 4

KUNG FU PANDA 4

Lär dig om djuren i filmen

I Kung Fu Panda 4 tar pandan och drakkrigaren Po på sig en ny roll. Han har nämligen blivit utvald till att bli andlig ledare. Något som inte visar sig vara helt enkelt, när man aldrig varit det förut. Här hittar du massa kul pandapyssel och fakta om de fantastiska djuren som är med.

Kung Fu Panda 4

Filmen Kung Fu Panda 4 handlar om pandan Po. I de första tre Kung Fu Panda-filmerna har han besegrat skurkar som drakkrigare, men nu är det dags för något annat. Han har nämligen blivit utvald till att bli andlig ledare i Fredens Dal.

Men Po vet inte så mycket om andligt ledarskap och dessutom måste han snabbt hitta och träna upp en ny drakkrigare.

I filmen får pandan Po sällskap av ett gäng andra djur – bland andra den röda pandan Master Shifu och snöleoparden Thai Lung.

Filmen har biopremiär i Sverige den 22 mars. 

Kung fu panda 4 sverige

Vill du veta mer om filmen? Titta på trailern nedan. 

TIPS

Gå på filmen utklädd som en panda! Här finns en fin pandamask som du själv kan klippa ut och pyssla ihop. 

Pandamask

Alla djur är viktiga för att naturen ska må bra. Om vi skyddar Po och hans hem, så räddar vi så mycket mer för både människa att natur. Därför har Kung Fu Panda 4 och WWF gått samman för att sprida kunskapen om vikten av att vi skyddar djuren och naturen. 

Po, Master Shifu, Thai Lung och de andra i Kung Fu Panda 4 finns förstås inte på riktigt. Men det gör deras verkliga förebilder. Lär känna pandan, snöleoparden, den röda pandan, tigern och myrkotten.

Panda (Po)

Pandan lever i bambuskogar i Kina och älskar ... just det: bambu! Vuxna pandor är ganska stora, men ungarna är pyttesmå. När de föds väger de bara 100–160 gram (!) och har nästan ingen päls alls. Pandor är väldigt skygga och lever nästan helt ensamma.

Pandorna är superviktiga för att miljön de bor i ska må bra. De sprider fröer och det gör att det växer bra. Pandorna har blivit allt färre, men det finns hopp: De senaste åren har de faktiskt blivit lite fler igen!

Panda med unge.
Snöleopard

Snöleopard (Thai Lung)

Snöleoparderna bor i kalla områden i bergen i Asien. Den fläckiga pälsen är inte bara vacker, utan gör också att snöleoparderna kan gömma sig bra. En annan smart sak är att snöleoparderna har hår på undersidan av tassarna. Perfekt när de ska tassa runt i kall snö! 

Det finns inte så många snöleoparder kvar. En anledning är att vissa jagar snöleoparder. WWF jobbar för att de ska bli fler. 

Röd panda (Master Shifu)

Den röda pandan är inte så stor – nästan som en vanlig katt. Kroppen ser lite ut som en björns och svansen är tjock och rödbrun. Och vet du vad den också kallas? Kattbjörn!

De röda pandorna bor i bambuskogar i Asien och där håller de mest till uppe i träden. De äter gärna bambuskott och blad. Träden är superviktiga för de röda pandorna. Men eftersom träden försvinner blir de röda pandorna allt färre. 

Röd panda.
Tiger.

Tiger (Tigress)

Tigern är världens största vilda kattdjur. Hannarna kan bli över 3 meter långa och väga över 300 kilo. Och hörntänderna kan bli 10 centimeter. Visste du förresten att varje tiger har ett helt eget mönster som ingen annan tiger har?

De flesta tigrarna bor i Indien. Tigrarna har länge blivit färre och färre, men hurra – nu blir de fler igen! Anledningen är hårt arbete från bland annat WWF.  

Myrkott (Han)

En myrkott kan äta 70 miljoner (!) myror och termiter på ett år. Den är expert på att få fram de små djuren med sina långa klor och sin långa klibbiga tunga. Myrkotten har en sorts rustning av fjäll. Om en fiende kommer kan myrkotten rulla ihop sig själv till en boll med ett hårt skal.  

Tyvärr är det många som jagar myrkottar och nu har myrkottarna blivit mycket färre. WWF kämpar för att rädda myrkotten. 

Myrkott.