WWFs barnböcker, 2 st

WWFs barnböcker är här!

Har ni sett våra barnböcker? I bokserien Världens vilda djur får vi möta massor av spännande djur och lära oss mer om hur de lever och varför de gör som de gör. 

Djuren äter

Djuren äter får vi veta varför en del djur måste jobba så hårt för att få mat, medan andra bara behöver öppna munnen. Och visste du att flamingon har fått sin rosa färg av maten den äter? 

Djuren sover

Varför sover vissa djur nästan inte alls medan andra gräver ner sig och sussar gott hela vintern? Och visste du att en del djur sover stående för att det är krångligt att lägga sid ner? I Djuren sover tittar vi närmare på hur djuren sover. 

Djuren äter och Djuren sover
Djurens dräkter

Djuren bajsar

I Djuren bajsar tittar vi närmare på olika djur och deras bajs. Det finns djur som gör bajsattacker, djur som pratar med hjälp av bajs, och djur som har väldigt viktigt bajs! Vet du vems bajs som luktar viol, eller kanske hö? Eller att sengångaren har en speciell bajsdans?

Djurens dräkter

Naturen är full av spännande djur som ser väldigt olika ut på utsidan. Bläckfiskar, kameleonter och stenfiskar kan i ett huj byta skepnad och försvinna genom att ändra färg eller form på huden. Det vandrande bladet är nästan omöjligt att få syn på och det äter just … blad. I Djurens dräkter tittar vi närmare på några av alla spännande och fiffiga utseenden djuren har. 

Djuren bajsar

Världens vilda djur

Böckerna ges ut av Bonnier Carlsen och har skrivits av experter hos oss på WWF. Böckerna innehåller både fotografier och illustrationer som har gjorts av Oskar Jonsson. De riktar sig främst till barn i förskoleåldern och uppåt. Läs och upptäck hur fantastisk naturen är!