Fjäril på Julias hand

FILM: Julia & WWF spanar in coola djur

Det finns ju SÅ många coola djur i Sverige. Julia Wiberg och WWF har tillsammans hälsat på några av dem, och du får följa med! Häng med när Julia träffar naturens allra minsta superhjältar i WWF-Toms kompost, fjärilar på Fjärilshuset och stora vattenbufflar som hjälper naturen på ett riktigt smart sätt!

Julia på jakt efter Europas elefant

I det här avsnittet får vi följa med till Eriksberg i Blekinge, där Julia letar efter ett superstort djur som börjar på V. Dessutom är det släkt med kor och getter. Vad kan det vara?

Julia släpper ut HAJAR

Julia och WWF besöker Havets Hus i Lysekil för att släppa ut livs levande hajar. Ja, du läste rätt, hajar i våra svenska vatten. Häng med ner under ytan och spana in dessa coolingar!

Fladdermössen i grottan

I det här avsnittet får WWF och Julia leta efter fladdermöss i en hemlig grotta. Men vi måste vara tysta, de sitter nämligen i taket och sover...

Iskalla Arktis

Julia och WWF besöker Arktis! Eller okej, inte riktiga Arktis, men Naturhistoriska Riksmuseets polaravdelning. Och här tittar vi närmare på flera av de iskalla coolingar som lever i Arktis.

Wow, vattenbufflar!

Julia och WWF besöker några riktigt stora superhjältar, nämligen vattenbufflar! Där vattenbufflar går och betar, där trivs också massor av andra arter. Hur kommer det sig? Spana in videon så får du se!

Fantastiska fjärilar

Julia och WWF hälsar på i Fjärilshuset i Stockholm, och får veta att fjärilar är pollinatörer. Men vad gör en pollinatör? Och vad har en fjäril för favoritfärg egentligen? Det och mycket mer får du veta i videon!

Coola komposten

Julia och WWF besöker några av naturens allra minsta coolingar! I WWF-Toms kompost hittar vi det ena och det andra... Kanske till och med ett rovdjur!?

Julia och vattenbuffeln Maud

Julia Wiberg

Du kanske känner igen Julia Wiberg från SVT-serien "Djur med Julia"? Hon har också skrivit flera barnböcker på temat djur och natur. I den här nya filmserien hälsar WWF och Julia på flera olika spännande djur som WWF jobbar med.