Hajar
© Daniel Versteeg / WWF

Hajfensfiske

Stoppa den taskiga soppan!

Vi gillar hajar – de är fina, häftiga och spännande. Men visste du att det dödas tre hajar VARJE SEKUND?! Över hundra miljoner hajar dödas varje år i hajfensfiske. Man tar bara fenorna och dumpar resten av hajen. Dumt och onödigt!

Stoppa soppan!

Hafensfiske är plågsamt och oschysst och det hotar flera hajarter. Det här fisket är förbjudet på många platser, men inte överallt!

Varför tar man fenorna? Jo, tyvärr är hajfenssoppa populärt i en del länder. Lova att du ALDRIG beställer hajfenssoppa om det dyker upp på en restaurang!

Rör inte min fena!
hajfenssoppa

Dumt dynamitfiske

En annan sorts oschysst fiske är dynamitfiske. Man spränger i korallreven så att massor av fiskar dör och flyter upp till ytan. Sen plockar man upp dem. Men man hittar inte alla, utan många fiskar dör helt i onödan! Dessutom sprängs ju korallreven sönder! Väldigt dåligt!

Papegojfisk

Nu sätter vi stopp för det dåliga fisket!

WWF har projekt över hela världen för att skydda hajar och andra arter från oschysst fiske. Vi jobbar stenhårt för att påverka politiker och företag – för att få till ett snällare fiske som inte förstör eller utrotar arter.

Och så har vi den supersmarta Fiskguiden som hjälper människor att köpa RÄTT fisk att äta – fisk som inte är hotad och är fiskad på ett bra sätt.