Är du med?

FÖR VÅR ENDA PLANET

WWF har jobbat för naturen i över 50 år! Vi tror på kraften att göra saker tillsammans och har därför tagit fram förslag på hur du, själv eller tillsammans med din familj, kan vara med och engagera dig.

Genom små och stora förändringar i vardagen kan du göra stor skillnad. Du väljer själv vilka som passar just dig. Vissa förändringar kan vara svåra att göra själv men prata med din familj så kanske ni kan göra dem tillsammans. 

WWF.se finns 50 olika förändringar som du, och din familj, kan göra för klimatet och den biologiska mångfalden. 



Att en människa ändrar hur den lever räcker inte. Men om alla gör det, om så bara en enda förändring, gör det stor skillnad för vår enda planet.

 

 

Är du med?
Elsa Blårand

COOLA ELSA ÄR MED!

Elsa är 10 år och kommer från Dalarna. I år är hon en av deltagarna i Wild Kids på TV4 och vi är superstolta att Elsa är med och stöttar oss. Elsa älskar djur och förklarar att hon är orolig för allt som händer i världen och vill vara med och påverka. Därför är Elsa i år ambassadör för WWFs kampanj Är du med och vi på hoppas att hon kan inspirera dig och din familj att välja era förändringar!

Elsa kommer att:

  1. Välja eko
  2. Sätta lock på kastrullerna för att spara energi
  3. Källsortera mera

Heja dig Elsa! Vi ser framemot att följa dig och arbetet med dina förändringar.

Läs Panda Planets intervju med Elsa HÄR

DET ENDA VI INTE FÅR GÖRA, ÄR INGET.

WWF – I NATURENS TJÄNST SEN 1971

Under 60-talet började miljöfrågorna ta större plats på världsagendan och 1961 bildades World Wildlife Fund (WWF) i Schweiz. Tio år senare startades det svenska kontoret Världsnaturfonden WWF. Här nedanför kan du läsa dig lite mer om vår historia och ett axplock av allt som vi gör tillsammans!

1971: WWF Sverige bildas

WWF presenterades med en presskonferens i riksdagen den 21 september 1971. Första projektet i Sverige var stöd till de hotade fjällrävarna i Ammanäsfjällen.

H.M konungen
Tiger

1973: WWF projekt tiger i Indien

Det första stora artprojektet startades 1973 då endast 1827 tigrar fanns kvar i Indien. Nio tigerreservat bildades i landet med stöd av WWF. Idag är Projekt Tiger i Indien en av WWFs stora framgångar och antalet tigrar ökar i landet.

1986: Stopp för valfångst

Många organisationer, däribland WWF, drev på för att stoppa jakten. Jakten stoppades 1986 när många valarter hotades – en av naturskyddets största segrar. Resultatet ser vi idag med valarnas återkomst.

Val
Pandaklubben

1989: Pandaklubben bildas

1989 kom det första numret av Pandaklubbens tidning Panda ut. Idag har tidningen förvandlats till den här sajten och vi är nu över 5000 medlemmar!

1994: Projekt bergsgorillorna i Virunga och Biwindi

Svenska WWF säkrade 1994 en treårsverksamhet för projektet och WWF bygger upp arbetet med att skydda bergsgorillorna i Virunga och Bwindi i Östafrika. Och projektet ger resultat! Bergsgillorna har gått från 680 individer 1989 till 1063 i senaste inventeringen 2019.

Bergsgorilla
Björn

2000: De stora rovdjurens återkomst i Sverige

De stora rovdjuren ökar i landet och är tillbaka på bred front. WWF agerar för att stoppa tjuvjakten och arrangerar även Rovdjursseminariet i Gillhov i samarbete med Taiga Natur & Foto.

2007: Earth Hour startas av WWF Australien

I dag är Earth Hour världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden. Den symboliska nedsläckningen i stad efter stad, hus efter hus, rum efter rum finns fortfarande kvar, men Earth Hour har blivit mycket mer och är idag en signal till planetens ledare att agera för att stoppa klimatkrisen och bevara vår biologiska mångfald.

Earth Hour
Mekongfloden

2017: Projekt Mekongfloden i Kambodja

Med projektet vill WWF se friskare ekosystem, rent vatten och hållbara försörjningsmöjligheter. Målet är att detta ska förbättra levnadsförhållandena för ursprungsbefolkningen utmed Mekongfloden.

2020: Över 1 miljon människor vill ha en ny EU-lag som stoppar avskogningen

1 miljon underskrifter för att stoppa avskogningen samlas in i december 2020. WWF arbetar för att påverka politiker globalt att ta krafttag för att rädda den tropiska skogen.

 

Ljusträd
JU FLER VI BLIR, DESTO SNABBARE GÅR DET!
Ja, jag är med!

VISA ATT DU ÄR MED! 

HÄR hittar du fina bilder som du kan dela på sociala kanaler för att visa att DU ÄR MED.